min karakter

Sådan laver du din karakter

Karakterark​ er et stykke papir hvorpå der står alle vigtige ting om din karakter. Der står hvad din rolle kan, hvor mange penge du har og meget mere. Det er vigtigt at du passer på dit karakterark og har det med ellers kan du ikke få nye evner! Kom tidligt, hvis du skal have lavet en ny karakter, da det tager lidt tid at udfylde et karakterark!

1. Vælg en race: Når du vælger en race, er det vigtigt, at du tager højde for de forskellige træk, som racerne har. Se de forskellige racer længere nede i dokumentet under racer. Hvis du for eksempel vil deltage i kamp, så er en Skovnymfe nok ikke noget for dig. Note: man får også en race evne fra den race man vælger.

2. Vælg en class og profession: Din karakters class kommer til at definere, hvad du kan, og hvad du ikke kan. Det er altså den, der fortæller hvilke evner du kan optjene. Sørg for, at du vælger en class, der passer til den måde du gerne vil spille på. Du har 7 XP når du opretter din karakter og en class koster 4 XP. De resterende XP, kan du bruge In-game til at udvikle din karakter. Profession, er det din karakter arbejder som, altså om de er bager, tømrer eller evt. alkymist.

3. Vælg et område: Det område, du kommer fra, er vigtigt for, hvordan du opfatter verden, og man klæder sig forskelligt alt efter hvor man kommer fra. Det er desuden noget, der ofte kommer på tale, når din karakter skal lære de andre spilleres karakterer at kende, så det er vigtigt, at du har truffet et valg.

4. Find dig et navn: Din karakter skal have et navn. Ellers ved ingen hvad de skal kalde dig! 

Der er 3 primære retningslinjer, når man vælger navn: 

 1. Brug aldrig dit eget navn til din rolle. 
 2. Forsøg at være original og opfindsom med dit navn, frem for at kopiere kendte karakterer.
 3. Lav ikke dit navn for svært, det skal kunne udtales og evt. staves af både dig selv og andre. Foreningen kan hjælpe med ideer.

5. Lav en baggrundshistorie: Din karakter har levet et liv, før den er kommet til det sted, den er nu, og du skal derfor tænke over, hvad din karakters baggrund er. Din baggrundshistorie behøver ikke være meget detaljeret, men jo mere du inkluderer, jo mere har du at tale om med de andre karakterer.

Din baggrundshistorie skal rumme så mange informationer om din karakter som muligt. 

For eksempel:

 • Hvor kommer din rolle fra? Hvornår er han/hun født?
 • Hvad hedder og laver din rolles forældre? Har rollen søskende? Og hvor er de så nu?
 • Måske har du familie, men din rolle ved det ikke? Det er altid mest fyldestgørende at ens karakter har familie.
 • Hvad har din rolle oplevet i sit liv?
 • Hvordan har din rolle lært sine evner? Og af hvem?
 • Hvilke venner har rollen?
 • Hvilket hold er han/hun på og hvorfor? Er der nogle hold, racer eller personer din rolle ikke kan lide? 
 • Har din rolle noget udstyr eller våben som betyder noget særligt?
 • Er der sket noget forfærdeligt med din rolle? Er du blevet forbandet af en heks, som har gjort dig ude af stand til at tale sandt? Har du mistet en arm i en kamp imod et uhyre? Er du blevet forrådt af din familie, fordi du udgjorde en trussel for dem med din magiske magt?

En vigtig ting ved at lave en baggrundshistorie er at give din karakter kant. Så både gode og dårlige sider kommer til udtryk. Det kræver at man sætter sig dybere ind i sin karakter end bare “hvad hedder den?” så den fremstår som en rigtig karakter.

6. Hav det sjovt med din rolle: Sørg for at have det sjovt med din rolle. Kører du træt i den, eller passer den ikke til dig, kan du kontakte en frivillig om at lave en ny karakter, eller du kan måske få hjælp til at passe den bedre ind til dine behov.